detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Losos s krevetovou omáčkou

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos - filety bez kůže 4 plátek
  • Kreveta 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Žloutek 4 ks
  • Máslo 120 g
  • Citronová šťáva 6 lžíce polévková rovná
  • Hovězí vývar 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 4 špetka
  • Provensálské koření 2 špetka
  • Divoké koření 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Petržel listová 10 g
  • Brambory ranné 250 g

Postup přípravy:

Filety lososa osolíme, okořeníme a necháme asi půl hodiny odpočinout. Vaříme 13 minut v páře nad vývarem s celým pepřem, bobkovým listem, novým kořením a cibulí. Mezitím si připravíme omáčku.
Vyklepneme žloutky, přidáme lžíci vývaru a šleháme nad párou za stálého přikapávání rozpuštěného másla. Omáčku dochutíme solí, bílým pepřem a citrónovou šťávou. Do připravené omáčky vložíme na másle orestované krevetky a jako přílohu doporučujeme vařené brambory.
Redakce

Autor: Redakce

Losos s krevetovou omáčkou

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016