detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Domácí Lučina 4x jinak

příprava: 20 - 30 min
vaření: nevaří se
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jogurt bílý smetanový 4 ks
  • Sůl 4 špetka
  • šunka 100 g
  • česnek - sušená kořenící směs 0 g
  • Čerstvá pažitka 1 svazek

Postup přípravy:

Nachystáme si 4 kapesníky a namočíme si je ,aby byly vlhké.
Otevřeme si všechny jogurty a všechny trochu osolíme (asi 1/2 lžičky) - pozor každá sůl solí jinak.
Čistá Lučina do prvního kapesníku nalijeme první kelímek s touto osoloneou směsí  a zavíracím špendlíkem sevřu všechny rohy kapesníku a zavěsím. Pod kapesník dám prázdný kelímek od jogurtu, bude zde odkapávat syrovátka.
Šunková Lučina nebo salámová Lučina - vezmu si šunku nebo vysočinu nebo jakýkoliv salám trochu ho nakrájím dám do vyšší nádoby a přidám trochu jogurtu, ponorným mixerem to rozsekám, přidám zdytek jogurtu zamíchám a opět naliji do kapesníku a zavěsím. Pod kapesník dám prázdný kelímek od jogurtu, bude zde odkapávat syrovátka.
Česneková Lučina do osoleného jogurtu přidáme sušený česnek 1/2 - 1 lžičku podle chuti. Opět zamícháme a nalijeme do dalšího kapesníku a zavěsíme.Pod kapesník dám prázdný kelímek od jogurtu, bude zde odkapávat syrovátka.
Pažitková Lučina.. do osoleného jogurtu přidáme hrst nasekané pažitky a vše zamícháme a směs nalijeme do posledního kapesníku a zavěsíme.Pod kapesník dám prázdný kelímek od jogurtu, bude zde odkapávat syrovátka.

Doba odkapávání je cca 4-6 hodin. Ale nejraději to dělám večer a nechám viset do rána
Nemusíte je dělat všechny najednou u nás nejvíce jdou na odbyt česneková a šunková.
veverka2910

Autor: veverka2910

Domácí Lučina 4x jinak

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 27.9. 2015 12:07

Monika Leitgebová, 27.9. 2015 12:07

Jako polotovar už si ji nekupuji. Pouze takto připravuji :-)

Nikola Rompotlová, 18.9. 2015 16:31

zkusím :)

Katka Vašíčková, 14.9. 2015 15:55

Zkusím :)

Jana Csakvaryová, 13.9. 2015 9:28

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017