detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Makarony a hovězí ragů

příprava: 30 - 40 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí kližka 1 kg
  • Cibule středně velká 2 ks
  • Česnek 1 hlávka
  • Olivový olej 4 lžíce polévková rovná
  • Rajský protlak 2 lžíce polévková rovná
  • Loupaná rajčata - konzerva 1 balíček
  • Skořice celá 1 ks
  • Hřebíček 3 ks
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Drcený pepř 2 špetka
  • Makarony 400 g
  • Petržel hladkolistá 4 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Nadrobno nasekáme cibuli i česnek. V kastrolu rozehřejeme olej, na něm maso ze všech stran restujeme, až zhnědne. Přisypeme cibuli a česnek, za minutku přidáme protla k ještě asi 5 minut restujeme. Poté osolíme, opepříme a podlijeme asi 0,5 l vody. Přidáme nakrájená rajčata, skořici, hřebíček a dle chuti případně ještě sůl a pepř. Přiklopíme a dusíme 2 hodiny na mírném ohni. V průběhu dušení maso očas promícháme  a je-li třeba, i podlijeme. Těsně před dokončením uvaříme těstoviny, které podáváme s ragů posypané nasekanou petrželkou.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 6.10. 2016 15:48

Pavlína Skýbová, 6.10. 2016 15:48

1+

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:27

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:27

Zkusím.

Šárka Novotná, 15.9. 2015 7:27

Zkusím.

Jana Csakvaryová, 2.9. 2015 8:11

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016