detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Makovo-jáhlové hrudky

příprava: 1 hod
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jáhly 400 g
  • Polotučné mléko 800 ml
  • Cukr třtinový 80 g
  • Čerstvé ovoce 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Vejce 2 ks
  • Mák mletý 60 g
  • Vanilkový lusk 1 ks
  • Kokos strouhaný 50 g
  • Máslo 50 g

Postup přípravy:

Nejprve opakovaně propláchneme jáhly horkou vodu. Poté je vložíme do horkého mléka, přidáme cukr, špetku soli a zrníčka z rozříznutého vanilkového lusku. Vše přivedeme k varu, asi po třech minutách stáhneme z tepla a necháme pod poklicí dojít. Do vychladlé husté jáhlové kaše vmícháme vejce, strouhaný kokos a máslo. Můžeme přidat i rozinky nebo drcené mandle. Ze vzniklého těsta tvoříme namočenýma rukama stejnoměrné hromádky, které obalíme v mletém máku a klademe na plech vyložený pečicím papírem. Do každé hromádky vmáčkneme ovoce a při 170 °C pečeme 15 – 20 minut. Podáváme se zakysanou smetanou.
Redakce

Autor: Redakce

Makovo-jáhlové hrudky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017