detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Malinovo-jogurtová pěna

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Malin 200 g
  • Citron (šťáva) 1 ks
  • Cukrářského krému 260 g
  • Moučkového cukru 80 g
  • Bílého jogurtu 200 g
  • Cukrářského krému 260 g
  • Moučkového cukru 80 g
  • Bílky 2 ks
  • Cukr krystal 30 g

Postup přípravy:

Připravíme malinovou pěnu: Cukrářský krém vyšleháme tak, aby byl tuhý, ale lehký. ( případně si krém můžeme připravit sami z mléka, žloutků, cukru a mouky.) Přidáme pasírované maliny, citronovou šťávu a moučkový cukr. Vzniklou hmotu rozdělíme do skleniček a necháme vychladnout.
Připravíme jogurtovou pěnu: Z bílků a krystalového cukru vyšleháme sníh. Cukrářský krém vyšleháme stejně jako u malinové pěny. Přidáme jogurt, citronovou šťávu a moučkový cukr a opatrně vmícháme sníh z bílků. Jogurtovou pěnu rozložíme na malinovou pěnu, takže vzniknou dvě různobarevné vrstvy. Necháme alespoň šest hodin v ledničce vychladit.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017