detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Malinový sorbet

příprava: 10 - 15 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Maliny 250 g
  • Cukr krystal 100 g
  • Smetana zakysaná light 150 ml
  • Máta peprná 10 g
  • Topping - čokoládová poleva 50 g

Postup přípravy:

Je pravda, že na trhu je nemálo mražených krémů, ale není nad to, udělat si doma lehký dezert, který osvěží a je přitom zdravý. Potřebujete misku čerstvého ovoce a trochu cukru. Na čtvrt kilogramu ovoce stačí asi tak 100g cukru. Cukr svařte decilitrem vody, nechte varem zahoustnout a rozmixujte nebo rozsekejte s ovocem. Vzniklou hmotu můžete ještě odlehčit šlehanou smetanou, ale není to nutné. Pak ji vložte do porcelánové misky a v ní do mrazáku - každých pět minut ovocnou dřeň promíchejte tak, aby vám nezmrzla tvrdá, ale kašovitá dřeň. Asi po dvaceti minutách bude vše připravené k podávání. Do sklenky vložte trochu kysané smetany, na ni dejte několik nitek nařezaných z čerstvého lístku máty a přidejte porci zmrazené dřeně a vše ozdobte lístkem máty případně ovocem. Pro dospělé můžete dezert vylepšit trochou likéru a pro děti hoblinkami čokolády nebo čokoládovou omáčkou.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017