detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Marinovaný pstruh

příprava: 20 - 30 min
vaření: nevaří se

Počet porcí:

Ingredience:

  • Pstruha lososovitého 4 filety
  • Bylinek ( kopr, petrželka ) 2 svazky
  • Citrony 2 ks
  • Mořské soli 8 lžic
  • Moučkového cukru 3 lžíce
  • Pepře 1 špetka

Postup přípravy:

Filety opláchneme, očistíme a zbavíme zbývajících kostí. Bylinky omyjeme a nasekáme najemno. Citrony omyjeme a oloupeme. Tenké proužky citronové kúry smícháme s bylinkami, solí, cukrem a pepřem. Filety položíme kůží dolů na potravinovou folii a důkladně potřeme připravenou marinádou. Filety k sobě přiložíme vnitřními stranami a pevně zavineme do potravinové folie. Obalíme ještě několika dalšími vrstvami folie. Marinovaného pstruha necháme 2-3 dny uležet v ledničce. Každý den filety otočíme. Podáváme s chlebem a s hořčicovokoprovou omáčkou.
kačec2208

Autor: kačec2208

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017