detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Marmeláda z bezinek

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • 1,3 kg plodů bezinek 1 ks
  • Cukru 600 g
  • Kyseliny citronové 0 g

Postup přípravy:

Bobulky zcela zralých bezinek otrháme a bez podlévání je zahřejeme k
varu, na mírném zdroji tepla je povaříme, až změknou, vytřeme je na
protlak a ten zvážíme

Na 1 kg protlaku přidáme 100 g cukru, zvýšíme teplotu zdroje a vaříme 20 minut

Přidáme práškový pektin rozmíchaný s trochou cukru (množství dle
návodu na obalu), bez přerušení varu přidáme i zbytek cukru a po jeho
rozpuštění i kyselinu citrónovou nebo citrónovou šťávu

Dále vaříme a zkoušíme, zda je marmeláda podle zkoušky dostatečně hustá

Hotovou marmeládu, ještě dost teplou, dáme do sterilovaných skleniček, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
viki11

Autor: viki11

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017