detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Maso dvou vůní a chutí

příprava: 1,5 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuře 400 g
  • Vepřová kýta 400 g
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Vejce 1 ks
  • Škrob bramborový 1 lžíce polévková rovná
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Sůl 10 g
  • Kari koření 0 g
  • Pórek 0 g
  • Paprika sladká (koření) 1 lžička kávová rovná
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rýžové nudle 400 g
  • Glutasol 0 g

Postup přípravy:

Kuřecí maso nakrájejte na stejnoměrné kousky, osolte, okořeňte směsí kari koření a promíchejte spolu vejcem a škrobem. Stejně tak naložte i vepřové maso jen s jiným kořením, tedy s trochou papriky, prolisovaným česnekem, případně i špetkou čili. Naložené maso pak nechte v chladu nejméně hodinu uležet. Maso pak odděleně zprudka opékejte na rozpáleném oleji. Těsně před koncem úpravy přidejte patřičnou papriku nakrájenou na malé kostičky či nudličky. Nakonec maso zalijte trochou vody, kterou jste vypláchli misky od naloženého masa. Během chvilky vše zahoustne a pokrm je hotový. Rýžové nudle namočte v teplé vodě aby změkly a pak je osolené uvařte. Hotové sceďte, doplňte krátce osmahlým pórkem a podávejte.
Redakce

Autor: Redakce

Maso dvou vůní a chutí

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016