detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kýta 4 plátek
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř mletý 4 špetka
  • Strouhanka 3 lžíce polévková rovná
  • Vejce 5 ks
  • Moravanka 1 ks
  • Bazalka čerstvá 3 snítka
  • Tymián čerstvý 2 snítka
  • Libeček 3 snítka

Postup přípravy:

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Takto připravené plátky obalíme ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích, která mírně osolíme. Postupně vkládáme do hrnce s trochou vroucí vody. Zalijeme zavařenou zeleninou i s celým nálevem. Na závěr ma zeleninu v hrnci nalijeme zbytek vajec, jemně osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami. Dusíme doměkka. Jako přílohu můžeme podávat hranolky nebo brambory.
Moncik03

Autor: Moncik03

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017