detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Milánská polévka s noky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Slanina 100 g
  • Cibule 60 g
  • Pšeničná krupice 60 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Olivový olej 2 lžička kávová vrchovatá
  • Vejce 1 ks
  • Masový vývar 1 l
  • Vývar 1 l
  • Čočka červená 100 g
  • Petržel 0 g
  • Bílé víno 100 g

Postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na velmi drobné kousky a rozpustíme ji na troše oleje. Cibuli nakrájíme najemno, osmahneme ji a nakonec přidáme pšeničnou krupici. Vše dobře promícháme, stáhneme z tepla, vmícháme vejce a sekanou petrželovou nať, a ze vzniklého těsta tvoříme za pomoci dvou lžic noky, které společně s červenou čočkou pozvolna uvaříme v silném vývaru. Na závěr přidáme do polévky bílé víno, necháme ji přejít varem a podáváme. Polévku můžeme doplnit kousky spařené zeleniny nebo posekaným předem uvařeným
vajíčkem.
Redakce

Autor: Redakce

 Milánská polévka s noky

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 26.3. 2016 6:20

Jana Csakvaryová, 26.3. 2016 6:20

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 8.1. 2016 8:48

Zkusím.

Jarmila Nesvadbová, 27.1. 2012 9:56

Hned jsem na ni dostala chuť.

Hana Krňávková, 7.7. 2011 21:18

vypadá opravdu dobře

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016