detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Milošova bábovka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Tvaroh 250 g
  • Cukr 250 g
  • Vejce 4 ks
  • Mouka polohrubá 250 g
  • Kypřící prášek do pečiva 1 balíček
  • Pudink vanilkový 1 balíček
  • Máslo 250 g
  • Rozinky 50 g
  • Vlašské ořechy 30 g
  • Vaječný likér 50 ml
  • Tuzemský rum 50 ml
  • Kakao 2 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Nejprve šlehejte žloutky s cukrem do pěny pak přidejte rozpuštěné máslo, potom tvaroh a vaječný likér a rum. Do vzniklé hmoty přidávejte ostatní, tedy mouku a v ní rozmíchaný pudink, kypřící prášek, ořechy, rozinky. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Větší část hmoty pak vlijte do bábovkové formy. Tu samozřejmě vymastěte rozpuštěným sádlem nebo bílým ztuženým tukem a vysypte polohrubou moukou pokud ovšem nepečete v silikonové formě. Tu stačí jen lehce potřít tukem. Do zbylého těsta vmíchejte kakao a pak tmavou složku nalijte do formy. Případně ji stěrkou trochu ve světlé části zlehka protáhněte kvůli mramorování v upečené sladkosti a pečte 45 minut při 190 – 200 stupních.
Redakce

Autor: Redakce

Milošova bábovka

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017