detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Mléčné řezy

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 3 ks
  • Cukr krupice 4 lžíce polévková vrchovatá
  • Slunečnicový olej 1 lžíce polévková rovná
  • Kakao 2 lžíce polévková vrchovatá
  • Mouka polohrubá 5 lžíce polévková vrchovatá
  • Kypřící prášek do pečiva 1 špetka
  • Máslo 100 g
  • Měkký polotučný tvaroh 250 g
  • Zakysaná smetana 180 ml
  • Cukr moučkový 6 lžíce polévková vrchovatá
  • Cukr vanilkový 2 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme lžíci oleje a prosátou mouku s práškem do pečiva a kakao. Vyšleháme hladké kakaové těsto. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme. Tenkou vrstvu těsta pečeme v troubě předehřáté na  180 C asi 10 minut. Mezitím si připravíme krém. Máslo vyšleháme ds oběma cukry do pěny. Přidáme tvaroh, zakysanou smetanu a znovu ušleháme, vznikne nám hladký mléčný krém. Upečený korpus necháme pořádně vychladnout. Korpus rozřízneme na polovinu. Obě poloviny opatrně stáhneme z pečícího papíru. Jednu polovinu potřeme krémem a pečlivě uhladíme. Přikryjeme druhým plátem těsta a uložíme alespoň na 3-4 hodiny do chladu ztuhnout. Mléčné řezy nakrájíme na obdélníčky a podáváme.
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017