detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Mexická jehla

příprava: více jak den
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Mleté maso 500 g
  • Máslové fazole 150 g
  • Kukuřice 200 g
  • Mexické koření 3 špetka
  • Vejce 1 ks
  • Kukuřičné polenty 50 g
  • Kečup 2 lžíce polévková rovná
  • Paprika červená 200 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Zakysaná smetana 300 ml
  • Rostlinný olej 1 dl
  • Sladká chilli omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Salát hlávkový 1 hlávka
  • Tortilla Chips (kukuřičné lupínky) 500 g
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá

Postup přípravy:

Den dopředu namočíme velké máslové fazole. Druhý den je propláchneme, zalijeme vodou a vaříme spolu s provensálským kořením. Kvalitní mleté maso (vepřové a hovězí) vyšleháme s vejcem, solí, trochou kečupu, kořením a lžičkou chilli omáčky. Pak vmíchejte kukuřičnou polentu, část kukuřice a necháme 15 minut odležet. Na jehly či špejle střídavě napichujeme kuličky mletého masa, vařených fazolí a papriku. Jehly pečeme zvolna na pánvi. Do smetany vmícháme chilli omáčku, sůl, vařené fazole, kukuřici a tuto směs přelijeme přes posekaný hlávkový salát, který doplníme upečenými jehlami. Podáváme s kukuřičnými lupínky.
Redakce

Autor: Redakce

Mexická jehla

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 21.4. 2017 12:52

Pavlína Skýbová, 21.4. 2017 12:52

1+

Jana Csakvaryová, 25.9. 2015 8:17

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Týden s TESCOMOU