detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Moravský špaček

příprava: 10 - 15 min
vaření: 40 - 50 min
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové 500 g
  • Klobása moravská 4 ks
  • Cibule 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Rajče 2 ks
  • Sádlo 2 lžíce polévková rovná
  • Vejce 2 ks
  • Strouhanka 4 lžíce polévková rovná
  • Sůl 10 g
  • Pepř mletý 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 3268 kJ
  • Bílkoviny: 41 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 58 g

Postup přípravy:

Mleté maso smícháme s vejcem, strouhankou, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou cibulí. Z masové hmoty formujeme jednotlivé porce – plátky, do jejichž středu vložíme klobásu s naříznutými kraji tak, aby konce vyčnívaly. Maso obalíme kolem klobásy, přimáčkneme a pomalu opečeme na sádle. Závitky vyjmeme a do výpeku vložíme na nudličky nakrájené papriky, rajčata a cibuli. Zeleninu opečeme dozlatova, vrátíme zpět hotové špačky a podusíme 10 minut. Doporučená příloha: Podáváme s tmavým pečivem.
Zajímavosti, rady, doporučení:
     
Jedno vejce stačí na hmotu z mletého masa až do 500 gramů.
·        
Čerstvé mleté maso ihned a nejlépe již naporcované zmrazte (z 500 gramů mletého masa pořídíte čtyři porce). Maso stlačte v pytlíku naplocho (výška asi 1 cm), pytlík dobře zavřete a položte do mrazáku. Ploché placky mletého masa rychleji mrznou, zabírají v mrazáku méně místa a posléze se lépe rozmrazují. Zmražené mleté maso by se mělo spotřebovat během tří až čtyř měsíců.
·        
Mleté maso, například karbanátky, tvarujte navlhčenýma rukama, takto se vám mleté maso nebude lepit. Na menší masové kuličky můžete také použít dávkovač na zmrzlinu. Před započetím práce ho namočte v teplé vodě.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Moravský špaček

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017