detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Morčacie mäso na divoko

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Krůta 600 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Cibule 50 g
  • Celer 200 g
  • Mrkev 100 g
  • Bílé víno 200 ml
  • Máslo jihočeské 30 g
  • Sůl 10 g
  • Rozmarýn 0 g
  • Tymián (Mateřídouška obecná) 0 g

Postup přípravy:

Morčacie mäso nakrájajte na väčšie kúsky, dobre ho osoľte a do každého kúsku zarežte otvor, do ktorého vložte hranolček slaniny, štipku tymiánu a rozmarínu (prípadne i ďalších byliniek). Do pekáča nakrájajte na hrubšie kúsky koreňovú zeleninu, cibuľu a zvyšnú slaninu, pridajte divoké korenie a navrch poukladajte kúsky mäsa.
Všetko podlejte vínom (je možné použiť biele i červené), pridajte kúsok masla a dajte piecť. V prvej fáze pečte prikryté (170 °C) a nakoniec odkryté pri vyššej teplote (200 °C). Počas pečenia mierne podlievajte vodou alebo vínom. Vypečenú šťavu môžete vysmažiť na tuk a mierne zahustiť.
Redakce

Autor: Redakce

Morčacie mäso na divoko

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017