detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Mražené suflé s javorovým sirupem a ořechy

příprava: 30 - 40 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vejce 2 ks
  • Rum hnědý 40% 20 ml
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 250 ml
  • Javorový sirup Bio 60 ml
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Sůl 10 g
  • Pomerančová kůra 20 g

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Žloutky vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny a necháme vychladnout. Pak přidáme rum a ještě krátce jemně našleháme.

Ve velké míse vyšleháme smetanu do polotuha. Pak přilijeme javorový sirup a šleháme dále, až se vytvoří pevné kopečky. Ochucenou šlehačku opatrně vmícháme do žloutkové pěny a směs dáme chladit.

80 g vlašských ořechů nasekáme na jemno. Z bílku a špetky soli vyšleháme velmi pevný sníh, který i s ořechy vmícháme do vychlazené směsi.

Misky na suflé vyložíme po obvodu proužkem papíru, naplníme je připravenou hmotou a dáme přes noc do mrazničky. Po zmražení papír opatrně odtrhneme, ozdobíme ořechem, pomerančovou kůrou, popř. i karamelovou mřížkou a ihned podáváme.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017