detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Oběd z jednoho hrnce

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hovězí přední 500 g
  • Kořenová zelenina 250 g
  • Brokolice 150 g
  • Fazolové lusky 150 g
  • Kroupy 120 g
  • Cibule 80 g
  • Rostlinný olej 100 ml
  • Máslo jihočeské 40 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Bobkový list 1 lístek
  • Tymián sušený 1 lžička kávová rovná
  • Muškátový květ 1 lžička kávová rovná
  • Petržel nať 1 svazek

Postup přípravy:

Hovězí maso nakrájejte na stejné kostky, ty zprudka pečte na oleji až
jsou ze všech stran opečené dočervena. Pak přidejte nakrájenou cibuli a
osmahněte ji. Přidejte sůl, koření, podlijte trochou vody a zvolna duste
pod poklicí. Zvlášť v osolené vodě nejprve nechte nabobtnat a pak vařte
kroupy. Očistěte si zeleninu a nakrájejte ji na větší kousky. Když je
maso zpola měkké přidejte zeleninu, navrch zasypte kroupami a velmi
zvolna(případně v troubě) přikryté duste. Nakonec přidejte máslo,
posekanou zelenou petrželku a vše promíchejte. Podávejte s chlebem.
Redakce

Autor: Redakce

Oběd z jednoho hrnce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017