detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Obrácený řízek

příprava: 15 - 20 min
vaření: 20 - 30 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kýta 4 plátek
  • Vejce 3 ks
  • Strouhanka na obalování 1 trocha
  • Sůl, pepř barevný 1 trocha

Postup přípravy:

Vepřové maso omyjeme, osušíme a  okrájíme tučné části. Maso nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme paličkou. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Pro zjemnění můžeme potřít francouzskou hořčicí. Necháme asi 20 minut odležet. Každý vepřový plátek nejdříve obalíme ve strouhance a poté v rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku. Obrácené řízky ihned klademe na olej a z obou stran osmahneme. Smažené obrácené řízky naskládáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulkou a dáme zapéct asi na 20 minut. Ke konci pečení můžeme vepřové plátky překrýt plátkem sýra a nechat v troubě ještě chvíli prohřát a roztavit. Servírujeme s bramborami.
kačec2208

Autor: kačec2208

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017