detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Okurková omáčka

příprava: 10 - 15 min
vaření: 40 - 50 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Okurky sterilované 100 g
  • Masox Vitana 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Vegeta 1 lžíce
  • Sádla 2 lžíce
  • Mouk na zahuštění 1 lžíce
  • Plnotučná hořčice 1 lžíce
  • Smetana 1 kelímek
  • Krkovice 700 g
  • Sůl, pepř 4 špetka

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 164.73 kJ
  • Bílkoviny: 0.55 g
  • Sacharidy: 5.5 g
  • Tuky: 4 g

Postup přípravy:

Na sádle osmažíme cibulku do hnědozlata, přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky a vymícháme zlatavou jíšku. Přidáme slupky z okurek, masox, zalijeme 3/4 litru vody a dusíme 30 minut. Potom vše propasírujeme, přidáme vrchovatou lžíci hořčice, vegetu, pepř a provaříme. Nakonec upravíme množsví omáčky a vmícháme smetanu. Je-li omáčka řídká rozmícháme do smetany ještě trochu mouky. Popřípadě dosolíme.
Na pánvi zprudka opečeme na špalíčky nakrájenou, osolenou, opepřenou a v mouce obalenou krkovici spolu s nastrouhanými, oloupanými okurkami. Přiklopíme a dodusíme do měkka (asi 10 minut). Vypečený olej slijeme a maso vložíme do omáčky. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
arina

Autor: arina

Okurková omáčka Okurková omáčka Okurková omáčka Okurková omáčka Okurková omáčka

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 3.5. 2016 9:55

Jana Csakvaryová, 3.5. 2016 9:55

Dobrý tip.

Pavlína Skýbová, 4.10. 2013 12:41

máme rádi

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky květen 2016