detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Opilá panenka se špenátem

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
1

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová panenka 800 g
  • Špenát čerstvé listy 500 g
  • Brambory 1 kg
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 6 stroužek
  • Jarní cibulka 3 ks
  • Anglická slanina 50 g
  • Pomazánkové máslo 200 g
  • Smetana 33% 100 ml
  • Rostlinný olej 50 ml
  • Bílé víno 200 ml

Postup přípravy:

Maso naložíme na 2 hodiny do marinády připravené z oleje, limetkové šťávy a 100ml bílého vína. Oloupamé brambory nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájenou cibuli a slaninu osmahneme dozlatova. Uvařené brambory nahrubo našťoucháme a smícháme s osmaženou cibulkou a slaninou, pomazánkovým máslem a smetanou(vmícháme jarní cibulku). Necháme odpočinout. V hrnci rozpálíme olej, vložíme vepřovou panenku a na středním ohni ji opékáme ze všech stran(asi 10minut). Potom k masu přilijeme marinádu a zbytek vína, přiklopíme pokličkou a necháme na mírném ohni dojít. V hluboké pánvi(nejlépe wok) rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a orestujeme dozlatova. Propláchnutý špenát přihodíme na pánev a mícháme do "zavadnutí". Na talíř servírujeme nejprve špenátové listy, na ně položíme asi 2-3 plátky svíčkové(asi 1cm silné). Jako přílohu podáváme šťouchané brambory.
Moncik03

Autor: Moncik03

Komentáře (7)

Poslední příspěvek: 6.10. 2015 19:07

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:07

Zkusím

Šárka Novotná, 6.10. 2015 19:07

Zkusím

Jana Csakvaryová, 24.9. 2015 7:14

Dobrota.

Jana Csakvaryová, 23.9. 2015 7:59

Pochoutka.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016