detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Opilé hrušky

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hruška 500 g
  • Červené víno polosuché 500 ml
  • Skořice mletá 1 lžička kávová rovná
  • Hřebíček 1 lžička kávová vrchovatá
  • Cukr třtinový 100 g
  • Kompot brusinky 150 ml

Postup přípravy:

Hrušky nejprve oloupejte a pak prokrojte po délce. Do kulata vykrojte jádřinec tak, aby v hrušce vznikla jakási mistička. Vykrojte také zbytek květu (bubáka) a hrušky vložte do rendlíku. Přilijte červené víno, přidejte cukr, koření a vše zahřejte. Pozor, nevařte, ale jenom zahřívejte asi 10 minut na 80 °C. Hrušky vyjměte, víno přiveďte k varu a vařte do zahoustnutí. Tuto vinnou omáčku pak ozdobně nalijte na talíř a přidejte vychlazené hrušky naplněné brusinkovým kompotem. K tomuto dezertu výborně ladí také hořká čokoláda s proslazenou pomerančovou kůrou.
Redakce

Autor: Redakce

Opilé hrušky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017