detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Oravská vepřová pečeně na zelí

příprava: 1,5 hod
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 600 g
  • Slanina 100 g
  • Cibule 200 g
  • Zelí hlávkové bílé 300 g
  • Zelí hlávkové červené 300 g
  • Sůl 1 špetka
  • Kmín 1 špetka
  • Bobkový list 1 ks

Postup přípravy:

Vepřovou krkovici, případně prorostlý vepřový bok nakrájejte na větší kusy či silnější plátky, osolte je, okořeňte čerstvě potlučeným kmínem. Na pánvi rozpusťte slaninu nakrájenou na nudličky. Na ní pak trochu opečte cibuli krájenou na hrubší kusy. Cibuli a slaninu vmíchejte do zelí, přidejte bobkový list a vše rozprostřete do pekáče. Zvlášť bílé a červené zelí. Na zelí pak poskládejte kousky masa, trochu vše podlijte vodou.
Navrch trochu osolte a dejte zvolna péci do trouby stejně jako normální vepřovou pečeni. V poslední fázi tepelné úpravy zvyšte teplotu, aby maso získalo patřičnou barvu a ještě vřelé podávejte s bramborami, knedlíky nebo jenom s chlebem. Obdobně můžete připravit z plátků masa také závitky plněné stejnou směsí zelí, slaniny a cibule.
Redakce

Autor: Redakce

Oravská vepřová pečeně na zelí

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017