detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Ovocné želé

příprava: 15 - 20 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Broskev 1 kg
  • Cukr 50 g
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 250 ml
  • Máta peprná 10 g
  • Jahody 200 g

Postup přípravy:

Přípravu této lahůdky zvládnou snadno i nezkušení kuchaři nebo dokonce šikovné děti. Čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce odměřte tak, aby téměř zaplnilo formu. Bude dobré ho částečně pokrájet nebo vrstvit ve formách tak, aby po vyklopení bylo dekorativní. Část ovoce posekejte a s cukrem a vodou svařte na ovocný sirup, případně využijte šťávu z rozmrzlého ovoce či kompotu. Na šest květinek pak potřebujete odměřit půl litr tekutiny, do něho přidejte jedno dortové želé. Ještě před tím než zalijete formu teplým želé, položte ji na pevnou podložku. Zalité ovoce pak nechte v lednici ztuhnout. Na talířku ozdobte šlehačkou, ovocem a lístky máty.
Redakce

Autor: Redakce

Ovocné želé

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 28.5. 2014 16:23

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:23

dobrota

Jitka Jandová, 16.3. 2014 9:02

vyzkouším

Jana Csakvaryová, 15.7. 2013 20:17

Želé a ovoce je vynikající kombinace.

Jana Brunecová, 13.7. 2013 19:32

Také dělám podobně, mám ho ráda.

Alena Šullová, 25.5. 2011 20:59

dělám podobné :-)
je to super na zakonzervování čerstvého ovoce, když víte, že ho hned nesníte a ono by se zkazilo - vydrží tak o pár dnů déle :-)

Hana Krňávková, 2.5. 2011 7:25

v ingrediencích chybí želé

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016