detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pangasius se sýrem

příprava: 20 - 30 min
vaření: 40 - 50 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Pangasius 600 g
  • Olivový olej 2 lžíce polévková rovná
  • Česnek 3 stroužek
  • Cibule 1 ks
  • Rajče 5 ks
  • Máslo 50 g
  • Šťáva z 1/2 citronu 1 ks
  • Sůl 1 hrst
  • Pepř 1 hrst
  • Oregano sušené 1 lžíce polévková rovná
  • Petržel nasekaná 1 lžíce polévková rovná
  • Tvrdý sýr 100 g

Postup přípravy:

Na pekáčku, ve kterém budeme péci rybu zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregano. Mícháme krátce, aby česnek nezhořk. Směs rozložíme na pekáčku a na ni poklademe filety, které jsou rozmrzlé, osušené a osolené a  pokapané citronovou šťávou z obou stran. Na čtvrtky si nakrájíme rajčata a položíme je na filety. Ještě je trochu osolíme a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené máslo, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180 - 200 stupňů. Pečeme asi 35 minut. Na filety nastrouháme sýr, nebo na ně položíme plátky sýru a necháme je roztéct. Šťávou z výpeku poléváme rýži nebo brambory jako přílohu.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017