detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Paprikové rizoto

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rýže 400 g
  • Fazolové lusky 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika sladká (koření) 1 lžíce polévková rovná
  • Sůl 1 špetka
  • Slunečnicový olej 20 ml
  • Tavený sýr 150 g
  • Polotučné mléko 100 ml
  • Petržel 1 hrst
  • Drůbeží maso 500 g

Postup přípravy:

Drůbeží výsek zvolna uvařte v osolené vodě do měkka. Maso oberte a drobně pokrájejte a vývar sceďte. Na pánvi osmahněte na oleji drobně krájenou cibulku. Když zezlátne přidejte papriku. Přidejte nakrájené a předem spařené fazolové lusky a krátce zaduste či zavařte. Rýži vložte do kastrolu na trochu rozpáleného oleje a za stálého míchání ji opékejte až se všechna rozpálí. Potom ji zalijte paprikovým základem a fazolkami. Tekutiny by mělo být na 400g rýže asi 800ml, tedy dvojnásobek. Zprudka se vařící rýži promíchejte a nechte pod poklicí dusit v teple 20 – 30 minut (v troubě 100 stupňů i méně). V rendlíku nechte v mléce rozehřát tavený smetanový sýr. Poté ho metličkou rozšlehejte a vše zavařte, přidejte sekanou petrželku i jiné bylinky, touto omáčkou přelévejte hotové rizoto na talíři.
Redakce

Autor: Redakce

Paprikové rizoto

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 11.6. 2013 14:55

Pavlína Skýbová, 11.6. 2013 14:55

samá dobrota

Hana Krňávková, 2.6. 2011 2:03

tak a bude zítra k obědu :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016