detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Parmazánová roláda

příprava: 1,5 hod
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Hladká mouka 400 g
  • Parmazán/parmezán 100 g
  • Droždí (kvasnice) 40 g
  • Cukr krystal 1 lžička kávová rovná
  • Máslo 50 g
  • Vejce 1 ks
  • Polotučné mléko 150 ml
  • Papriková pasta 50 g
  • Grilovací koření 10 g
  • Hořčičné semínko 1 lžička kávová rovná

Postup přípravy:

V podstatě se jedná o kynuté těsto na preclíky či jiné slané pečivo. Proto nejprve necháme v trošce mléka s cukrem vzejít droždí. Pak přidáme rozpuštěné máslo nebo sádlo, vejce, třetinu strouhaného parmazánu, mouku a vypracujeme hutné těsto. Necháme ho vykynout, pak ho opět uhněteme a na vále rozválíme na tenký plát. Ten potřeme paprikovou pastou, posypeme kořením, semínkem a strouhaným parmazánem. Stočíme dlouhý tenký závin, potřeme ho rozšlehaným vejcem a po vykynutí pečeme v troubě při 180°C asi 20 minut. Upečenou a ochladlou roládu krájíme na tenké plátky.
Redakce

Autor: Redakce

Parmazánová roláda

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 14:00

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 14:00

super tip pro pohoštění přátel :)

Alena Šullová, 25.5. 2011 17:45

vypadá i zní to moc dobře, zkusím upéct na příští večerní sešlost kamarádů :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016