detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pavlův candát

příprava: 30 - 40 min
vaření: 10 - 15 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Candát 4 filet
  • Kompot ananas 250 ml
  • Smetana 250 ml
  • Rostlinný olej 50 ml
  • Máslo jihočeské 50 g
  • Sůl 1 špetka
  • Pepř 1 špetka
  • Kari koření 1 špetka
  • Petržel nasekaná 0 g
  • Brambory 400 g
  • Mouka hrubá 250 g
  • Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Candáta
osolíme, opepříme, okořeníme kari kořením a obalíme v hladké mouce. Zprudka
opečeme na oleji a vyjmeme. Do výpeku nalijeme smetanu, trochu ananasové šťávy
a zvolna vaříme. Kostky ananasu opečeme na másle a vložíme do omáčky. Přidáme
candáta a vše lehce podusíme. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Krokety:
Nastrouhané brambory (nejlépe teplé) smícháme se solí, moukou a vejcem.
Vypracujeme těsto, ze kterého odkrajujeme polévkovou lžící stejné dílky a
tvoříme kuličky, které smažíme na oleji.
Redakce

Autor: Redakce

Pavlův candát

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 1.11. 2015 10:16

Jana Csakvaryová, 1.11. 2015 10:16

Pochoutka.

Jana Brunecová, 19.2. 2015 22:38

Zajímavá kombinace.

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:19

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:31

dobrý nápad

Alena Rejlková, 10.10. 2011 13:03

candát je výborná ryba, která se pro nízký obsah kostí hodí pro děti, ananas bych také nemusela, ale recept je opravdu zajímavý

Alena Šullová, 2.4. 2011 21:26

Candát je moje nejoblíbenější rybička, akorát ten ananas mi k ní moc nesedí, ale člověk má s chutěma experimentovat, tak možná v létě... :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016