detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečená jehněčí kýta a bramborová kaše s pórkem

příprava: 2 hod
vaření: 1,5 hodiny

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jehněčí kýta 1500 g
  • Česnek 4 hlávka
  • Rozmarýn 40 g
  • Rostlinný olej 10 ml
  • Sůl 3 špetka
  • Pepř mletý 1 špetka
  • Brambory vařené 600 g
  • Pórek 3 ks
  • Polotučné mléko 250 ml
  • Smetana 33% 250 ml
  • Jehněčí vývar 500 ml
  • Pasta z černých oliv 4 lžíce

Postup přípravy:

Kýtu omyjeme a osušíme. Nožem nařízneme maso do hloubky cca 3 cm a do zářezů vkládáme olivovou pastu, kterou také potřeme povrch kýty. Do zářezů přidáme i rozmačkaný česnek a snítky rozmarýnu. Nasolíme, posypeme čerstvě mletým pepřem a necháme asi 2 hod. v chladu odležet. Pekáč si vymažeme olejem, poklademe na něj rozmarýn a pak přidáme kýtu.
Dáme do předehřáté trouby (210 stupňů. C) asi na 20 min. Pak stáhneme teplotu na 190 stupňů C, přidáme celé stroužky česneku a podlijeme vývarem. Kýtu přikryjeme alobalem a necháme asi 1,5 hod. péci. Na posledních 20 min. alobal sundáme, a když je maso měkké, vyndáme jej a do šťávy přidáme zbytek vývaru se zbytkem olivové pasty. Krátce povaříme.
Bramborová kaše s pórkem:
Uvařené brambory rozmačkáme, přilijeme mléko, smetanu, přidáme sůl a vyšleháme. Nakrájený pórek povaříme v osolené vodě a pak jej vmícháme do kaše.
Redakce

Autor: Redakce

Pečená jehněčí kýta a bramborová kaše s pórkem

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017