detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečené filety z kapra na citrónovém másle s citrónem

příprava: 1 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kapr 2 kg
  • Tymián čerstvý 1 svazek
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g
  • Citrón 150 g
  • Máslo 300 g
  • Kopr 10 g
  • šalotka 100 g
  • Rybí vývar 100 ml
  • Víno bílé 100 ml
  • Citronová šťáva 50 ml
  • Citronová kůra 10 g

Postup přípravy:

Kapra vykucháme a odšupujeme. Připravíme filety, nasolíme a opepříme. Z 1 citrónu nastrouháme kůrku a smícháme s máslem a šťávou z citrónu. Máslo dáme na kapra s bylinkami a vložíme do pekáče péct do trouby asi na 20 minut při 200°C.
Příprava omáčky: Šalotku zesklovatíme na másle, zalijeme vínem svaříme přidáme vývar, převaříme, dochutíme citrónem solí a pepřem a zahustíme máslem. Ideální přílohou k tomuto zajímavému pokrmu jsou vařené brambory.
radeksubrt

Autor: radeksubrt

Pečené filety z kapra na citrónovém másle s citrónem

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 10.1. 2015 20:16

Šárka Novotná, 10.1. 2015 20:16

zajímavé :)

Jana Csakvaryová, 16.12. 2014 17:45

Skvělý tip.

Pavlína Skýbová, 16.12. 2014 11:26

1+

jana komadova, 1.9. 2011 18:02

jednoduché a pritom tak krásne naservírované pastva pre oči

Rolko Rudolf, 1.3. 2011 21:29

Ryby ty já moc rád - zvláště ty české!!! Děkuji za zajímavý recept... :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016