detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečené koleno

příprava: 20 - 30 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřové koleno 1 ks
  • Sůl 1 hrst
  • Česnek 3 stroužek
  • šalotka 20 ks
  • Kmín 1 hrst
  • Sádlo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Hřebíček 7 ks

Postup přípravy:

Omyté koleno dejte do osolené vody s jedním stroužkem česneku a cibulí a uvařte ho do poloměkka. Vyjměte z vody a nechte lehce oschnout. Povrch kolena nařezejte do ozdobené mřížky pokmínujte, osolte, potřete zbylým česnekem q přelijte rozpuštěným sádlem. Do pekáčku dejte oloupané šalotky, na ně posaďte koleno, podlijte vývarem a přiklopené dejte na hodinu péct. Poté odklopte a pečte dalších 30 minut nebo dokud není maso krásně upečené. Podlévejte výpekem a před koncem pečení zapíchněte do kolena hřebíčky.
Nikinka00

Autor: Nikinka00

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 3.10. 2015 8:58

Zdenek Šindelář, 3.10. 2015 8:58

Vynikající

Nikola Rompotlová, 17.8. 2015 11:57

určitě :)

Katka Vašíčková, 17.8. 2015 11:09

Zkusím :)

Nikola Rompotlová, 16.8. 2015 22:56

určitě :)

Jana Csakvaryová, 14.8. 2015 8:18

Zkusím.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016