detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečený čaj

příprava: 10 - 15 min
vaření: 1,5 hodiny
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Jakéhokoliv ovoce (jahody, maliny, jablka, broskve, rybíz, hrušky ...) 2 kg
  • Krystalového cukru 1 200 g
  • Hřebíčky 4 ks
  • Badyány 2 ks
  • Skořice 2 lžičky

Postup přípravy:

Očištěné, opláchnuté ovoce zbavíme případných jadřinců, pecek, stopek, větší ovoce nakrájíme na drobnější kousky, dáme na plech

Posypeme cukrem, přidáme koření, vše promícháme

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C tak 50 minut, občas směs na plechu promícháme

Po upečení, ještě horké, dáváme do skleniček, které důkladně
zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru, nebo je sterilujeme 10
minut při 80 °C, čaj pak vydrží déle

Takto připravený čaj servírujeme tak, že do hrnečku dáme 2 až 3
lžičky pečeného čaje a ty zalijeme horkou vodou, necháme chvíli
vyluhovat a pak ihned podáváme.
viki11

Autor: viki11

Komentáře (17)

Poslední příspěvek: 9.10. 2016 19:27

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:27

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:26

Zkusím

Šárka Novotná, 9.10. 2016 19:26

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016