detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečený losos s omáčkou z barevného pepře a estragonu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 1 hodina

Počet porcí:

Ingredience:

  • Losos 800 g
  • Sůl 10 g
  • Citronová šťáva 20 ml
  • Brambory ranné 500 g
  • Slunečnicový olej 10 ml
  • Máslo 30 g
  • Pepř barevný 10 g
  • Hladká mouka 30 g
  • Víno bílé 200 ml
  • Smetana na vaření 10 % 200 ml
  • Pepř zelený nakládaný 10 g
  • Estragon 10 g
  • Olivový olej 40 ml

Postup přípravy:

Lososa očistíme a stáhneme kůži. Filet opláchneme, osušíme a nakrájíme na stejně velké steaky, které osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Uložíme do chladu a necháme odležet.

Mezitím důkladně omyjeme brambory a necháme je okapat. Plech vymažeme olejem, rozložíme na něj brambory a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova a doměkka (doba pečení podle velikosti
brambor).

V hrnci rozehřejeme máslo, krátce na něm orestujeme barevný pepř, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Přilijeme víno a důkladně rozšleháme metlou. Nakonec za stálého míchání přidáme
smetanu a nakládaný zelený pepř.

Omáčku přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a zvolna za stálého míchání ji provaříme. Dáváme pozor, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme estragon a podle chuti osolíme.

V pánvi rozpálíme olivový olej a odležené steaky z lososa opékáme po obou stranách 6-8 minut. Rozdělíme je na talíře, přelijeme pepřovou omáčkou, popřípadě ozdobíme bylinkami. Jako přílohu podáváme pečené brambory.
Redakce

Autor: Redakce

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017