detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečený pstruh na šalvěji

příprava: 1 hod
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Pstruh 4 ks
  • šalvěj 1 snítka
  • Cibule červená 100 g
  • Pórek 1 ks
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Slunečnicový olej 50 ml
  • Hladká mouka 50 g
  • Máslo jihočeské 20 g
  • Česnek 1 stroužek

Postup přípravy:

Pstruhy důkladně opláchněte a očistěte. Nakonec je osušte a zevnitř podél páteře šetrně nařízněte až ke hřbetu. Potom zevnitř i vně osolte a do zářezu a břišního otvoru vložte lístky šalvěje potřené máslem se solí a třeným česnekem. Pstruhy lehce pomoučněte a pak pečte na pánvi v oleji. Během pozvolného pečení přikryjte pánev poklicí. Až na závěr dopečte při vyšší teplotě spolu s cibulí a pórkem. Pečené ryby na talíři potírejte máslem. Podávejte s vařenými bramborami a jemným dresinkem z majonézy, kysané smetany, bylinek a trochou česneku nebo se šťouchanými bramborami s pórkem a cibulí.
Redakce

Autor: Redakce

Pečený pstruh na šalvěji

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 23.5. 2011 20:19

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:19

asi si budu muset pořídit na zahrádku šalvěj :-)

Alena Šullová, 23.5. 2011 20:19

asi si budu muset pořídit na zahrádku šalvěj :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016