detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečený salát

příprava: 30 - 40 min
vaření: 10 - 15 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Paprika červená 70 g
  • Paprika zelená 70 g
  • Paprika žlutá 70 g
  • Cuketa 250 g
  • Jadel 200 g
  • Rajče 200 g
  • Cibule 160 g
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Cukr písek 2 lžíce polévková rovná
  • Ocet 2 lžíce polévková rovná
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Směs pepřového koření 1 lžička kávová rovná
  • Rostlinný olej 1 dl

Postup přípravy:

Stejné množství cukru a octa svaříme společně se solí. Do uvařené zálivky přidáme suché provensálské koření a vše necháme řádně vychladnout. Papriky různých barev pokrájíme na hranolky, cukety, cibuli a rajčata na stejnoměrná kolečka. Vše lehce potřeme olejem a opečeme na steakové pánvi nebo přímo na grilu. Sýr jadel nakrájíme na kolečka (silnější plátky), posypeme ho kořením a necháme na pánvi (grilu) zvolna roztát. Teplou opečenou zeleninu zastříkneme připravenou zálivkou, dochutíme čerstvě pomletou směsí pepřů a podáváme s opečeným chlebem nebo jako přílohu k masům.
Redakce

Autor: Redakce

Pečený salát

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017