detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pečínka v jogurtu

příprava: více jak den
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová krkovice 1 kg
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Jogurt bílý se sníženým obsahem tuku 200 ml
  • Sůl 0 ml
  • Kmín 1 špetka
  • Tymián (Mateřídouška obecná) 1 špetka

Postup přípravy:

Vepřovou krkovici nakrájejte na stejnoměrné kusy nebo silnější plátky. Do bílého jogurtu vmíchejte sůl, koření a prolisovaný česnek a vše nakonec vlijte na vepřové maso. Chvíli promíchávejte a potom nechte několik hodin, případně i do druhého dne proležet v chladnu. Do pekáčku dejte hrubě pokrájenou cibuli a naskládejte maso včetně jogurtové marinády. Vložte do trouby a zvolna (170 stupňů) pečte pod poklicí. Jogurt se při pečení srazí, ale to není chyba. Poslední část pečení přidejte teplotu a pečte bez poklice, aby se odpařila syrovátka a navrch maso opeklo. Podávejte s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Redakce

Autor: Redakce

Pečínka v jogurtu

Komentáře (4)

Poslední příspěvek: 7.2. 2014 0:45

Jana Csakvaryová, 7.2. 2014 0:45

Dobrý tip.

Gita P., 27.5. 2011 22:13

Pecienku v jogurte som este nerobila a musim sa priznat ze ani nejedla,vyskusam

Alena Šullová, 20.5. 2011 13:16

maso marinované v jogurtu je fantastické, ale používáme jí na sušší masa jako krůta nebo králík, u krkovičky mi to přijde skoro škoda :-)

Soňa Kapralová, 22.1. 2011 16:05

zaujímavý recept, pečienku máme radi, ešte naloženú v jogurte som nejedla, ukladám a snáď niekedy sa aj k tomu dostanem:-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky březen 2017