detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pikantní česnek naložený v bílém víně

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
1,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Velkých hlaviček česneku 5 ks
  • Bobkových listů a 5 ks hřebíčků 4 ks
  • Chilli papričky 1 ks
  • Cukru 70 g
  • Bílého přírodního vína 4 dl
  • Octa 1 dl
  • Oleje 4 lžíce
  • Soli 2 lžičky
  • Mletý rozmarýn mletý tymián 1 ks

Postup přípravy:

Česnek si rozebereme na stroužky a oloupeme

Do nerezového hrnce si nalijeme víno a ocet, přidáme cukr, všechno
koření a sůl, přivedeme k varu, pak vložíme oloupané stroužky česneku a
vaříme 3 minuty, poté hrnec přiklopíme pokličkou, sundáme z ohně a
česnek necháme alespoň 12 hodin marinovat v chladnu

Po době marinování česnek opět v marinádě povaříme 5 minut, pak ho
necháme vychladnout a vše přelijeme do větší sklenice, přidáme chilli
papričku, nahoru nalijeme olej a zavřeme víčkem

Sklenici uložíme do lednice nebo pikantně naložený česnek můžeme už servírovat, podáváme i s nálevem

Takto připravený česnek nám vydrží v ledničce několik dní.





viki11

Autor: viki11

Komentáře (17)

Poslední příspěvek: 19.10. 2016 7:54

Jana Csakvaryová, 19.10. 2016 7:54

Výtečný česnek

Jana Csakvaryová, 19.10. 2016 7:54

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 19.10. 2016 7:53

Zkuste.

Jana Csakvaryová, 19.10. 2016 7:53

Pochoutka.

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Šárka Novotná, 19.10. 2016 7:49

Zkusím

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016