detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pikantní kuřátko na grilu

příprava: 15 - 20 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí paličky 500 g
  • Kečup 5 lžíce polévková vrchovatá
  • Plnotučná hořčice 5 lžíce polévková vrchovatá
  • Sojová omáčka 3 lžíce polévková rovná
  • Worcesterová omáčka 1 lžíce polévková rovná
  • Kuřecí křídla 500 g
  • Mleté feferonky 1 lžička
  • Tabasco 1 lžička

Postup přípravy:

Ze všech ingrediencí kromě kuřete vymícháme hladkou marinádu. Omyté a očištěné části kuřete v marinádě obalíme a necháme v ledničce odpočinout alespoň dvě hodiny. Ještě lépe se chutě propojí, když si vše připravíme den předem. Křídla i s marinádou vložíme do dvou vrstev alobalu a dáme na dobře rozpálený gril. Necháme je opékat asi 20-30 minut podle velikosti kousků. Balíček můžeme během pečení otočit. Nakonec alobal rozbalíme a kousky masa dáme na gril, aby zkaramelizovalo a získalo krásnou barvu. Grilujeme asi 5 minut. Hotové kuře servírujeme s chlebem, jarní cibulkou a kyselou okurkou.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (5)

Poslední příspěvek: 8.10. 2015 15:31

Katka Vašíčková, 8.10. 2015 15:31

Zkuste :)

Michaela Širmerová, 8.10. 2015 9:00

Vyzkouším :)

Jana Csakvaryová, 4.10. 2015 15:23

Pochoutka.

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 15:15

Zkuste :)

Nikola Rompotlová, 4.10. 2015 15:08

zkusím :)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016