detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pikantní tofu s fenyklem

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Sojové tofu 500 g
  • Škrob bramborový 30 g
  • Hladká mouka 30 g
  • Mletá paprika sladká 1 lžička kávová vrchovatá
  • Sůl 1 lžička kávová rovná
  • Karotka 80 g
  • Hrášek zelený 70 g
  • Máslo 20 g
  • Muškátový květ 1 špetka
  • Smetana ke šlehání (šlehačka) 120 ml
  • Rostlinný olej 2 lžíce polévková rovná
  • Čerstvý fenykl 1 ks
  • Grilovací koření 1 lžička

Postup přípravy:

Čerstvý fenykl omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy. Jemné zelené lístky necháme stranou na ozdobu. Řapíky pokrájíme na stejnoměrné kousky a zapěníme je v rozpuštěném másle. Přidáme plátky karotky a hrášek, lehounce osolíme a maličko osladíme a okořeníme muškátovým květem. Vše krátce podusíme ve sladké smetaně a nakonec necháme pod pokličkou dojít. Tofu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme je a pak obalíme ve směsi mouky, grilovacího či jiného koření, škrobu a papriky. Ihned je opékáme na rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme se směsnou rýží a opraženými semínky.
Redakce

Autor: Redakce

Pikantní tofu s fenyklem

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 19.9. 2015 13:54

Pavla Popovičová, 19.9. 2015 13:54

tofu mám ráda,zkusím :)

Vendula Staňkova, 28.5. 2014 16:24

dobrota

Jitka Jandová, 15.3. 2014 8:23

vyzkouším

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016