detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Pivní bramborová polévka

příprava: 15 - 20 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Brambor 5 ks
  • Sůl, kmín 1 trocha
  • Hrubé mouky 2 lžíce
  • Másla 1 lžíce
  • Vejce 1 ks
  • Světlého piva 250 ml
  • Brynzy 200 g
  • Sůl, pepř 1 trocha

Postup přípravy:

Oloupané a omyté brambory nakrájíme na malé kostky. Dáme je do hrnce, přilijeme 1500 ml vody, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Zatím připravíme těstíčko z mouky, rozpuštěného másla a vejce. Osolíme a necháme chvíli odpočinout. K bramborám přidáme pivo i brynzu a promícháme. Z těstíčka vytvarujeme lžičkou nočky a zavaříme je do polévky. Dochutíme ji solí a pepřem a podáváme s opečeným chlebem.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (18)

Poslední příspěvek: 6.4. 2016 14:05

Katka Vašíčková, 6.4. 2016 14:05

Zkuste :)

Jana Csakvaryová, 3.4. 2016 8:06

Dobrý tip.

Katka Vašíčková, 5.10. 2015 22:47

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 5.10. 2015 5:33

Vynikající

Katka Vašíčková, 20.8. 2015 6:36

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 19.8. 2015 22:16

dobrota :)

Katka Vašíčková, 24.7. 2015 11:11

My také :)

Jana Csakvaryová, 24.7. 2015 7:49

Máme rádi.

Katka Vašíčková, 20.7. 2015 14:39

Ano je :-)

Šárka Novotná, 17.7. 2015 14:30

dobrota :)

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016