detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněná rajčata

příprava: 1 hod
vaření: 30 - 40 min

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rajče 800
  • Tvaroh 200
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Vejce 2 ks
  • Provensálské koření 1 špetka
  • Bazalka 1 snítka
  • Kmín 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Strouhanka 1 lžíce polévková rovná
  • Olej 2 lžíce polévková rovná
  • Olej 50 ml
  • Petržel 1 svazek

Postup přípravy:

Pevná a stejnoměrná rajčata seřízněte na vrcholku a lžičkou nebo kruhovým vykrajovátkem vyberte jejich jádřince a žebra. Nechte z nich vykapat šťávu a pak je uvnitř osolte a trochu okořeňte provensálským kořením. Tvaroh, strouhaný sýr, vejce, čerstvé posekané bylinky, kmín, sůl a strouhanku promíchejte a vzniklou hmotou naplňte vnitřky rajčat. Náplň přikryjte seříznutými vrchlíky tomatů a naplněná rajčata vložte do zapékací nádoby. Přidejte k nim nasekané jádřince a žebra z rajčat s drobně krájenou cibulí. Přelijte trochou oleje a pečte v troubě při 140 °C asi 10 minut a pak dopékejte 5 minut na 170 °C (záleží na velkosti rajčat). Do vypečené šťávy můžete přidat trochu sladké smetany nebo ostrého kečupu. Podávejte s čerstvým pečivem.
Redakce

Autor: Redakce

Plněná rajčata

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017