detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněná vejce

příprava: 10 - 15 min
vaření: nevaří se
Hodnocení:
2,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vajec uvařených natvrdo 5 ks
  • Máslo 1 lžíce
  • Tatarská omáčka 2 lžíce
  • ředkvičky 3 ks
  • Sůl, pepř 1 trocha
  • Pažitka a petrželka 1 trocha

Postup přípravy:

Vejce uvařená natvrdo oloupeme a opatrně rozkrojíme na půlku. Z každého vejce pomocí lžičky vyloupneme žloutek. Žloutky rozmačkáme společně se změklým máslem. Ke žloutkům přidáme tatarskou omáčku a promícháme společně s jemně nastrouhanými ředkvičkami a nasekanými bylinkami. Osolíme a opepříme podle chuti. Vznikneč nám velmi jemná žloutková pomazánka. Do každé bílkové mističky stříkneme pomocí zdobícícho sáčku trochu pomazánkového krému. Hotová plněná vejce zdobíme kouskem ředkvičky a petrželkou. Podáváme jako studenou chuťovku.
kačec2208

Autor: kačec2208

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 4.10. 2015 16:49

Katka Vašíčková, 4.10. 2015 16:49

Ano je :)

Zdenek Šindelář, 4.10. 2015 8:59

Vynikající

Katka Vašíčková, 10.9. 2015 8:38

Ano je :)

Nikola Rompotlová, 1.9. 2015 18:12

dobrota .)

Katka Vašíčková, 31.7. 2015 7:46

Dobrota :-)

Pavlína Skýbová, 30.7. 2015 12:11

1+

Katka Vašíčková, 27.7. 2015 21:20

My také :-)

Katka Vašíčková, 27.7. 2015 21:03

Zkuste :-)

Nikola Rompotlová, 25.7. 2015 12:02

máme rádi :)

Jana Csakvaryová, 24.7. 2015 17:27

Zkusím.

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016