detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné baklažány

příprava: 40 - 50 min
vaření: 20 - 30 min
Hodnocení:
2

Počet porcí:

Ingredience:

  • Lilek 1000 g
  • Olivový olej 150 ml
  • Vepřové mleté maso 250 g
  • Bílé víno suché 100 ml
  • Cibule 1 ks
  • Strouhaný sýr 300 g
  • Polotučné mléko 100 ml
  • Máslo 50 g
  • Hladká mouka 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měkka. Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji hmotu osmahneme, polijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Připravíme si bešamel, přidáme sýr, stáhneme z ohně a po 2 minutách přilijeme lehce ušlehaná vejce. Vše rozmícháme na jemnou omáčku. Baklažány naplníme nádivkou, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme zapéct.
Redakce

Autor: Redakce

Plněné baklažány

Komentáře (3)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:33

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:33

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:32

vyzkouším

Alena Šullová, 23.5. 2011 21:37

dělám je trochu jinak, je to moje oblíbené jídlo :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016