detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné kedlubny

příprava: 40 - 50 min
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kedlubna 10 ks
  • Vepřové mleté maso 400 g
  • Uzený bok 100 g
  • Česnek 2 stroužek
  • Mletý kmín 1 lžička kávová rovná
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Anglická slanina 50 g
  • Cibule menší 1 ks
  • Karotka 1 svazek
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Divoké koření 1 lžíce polévková rovná
  • Máslo 30 g

Postup přípravy:

Kedlubny očistíme, oloupeme, u kořene je pravidelně zařízneme a kulatým vypichovákem je shora vydlabeme. Vyřezané kousky pokrájíme a spolu s cibulí je vložíme do pečící nádoby. Přidáme kousky slaniny, divoké koření a kousek másla. Vnitřek kedluben naplníme směsí připravenou z mletého masa, uzeného boku vyšlehaného s trochou vody, prolisovaného česneku, solí a koření. Kedlubny spolu s ostatní zeleninou pozvolna dusíme v troubě. Před koncem přidáme mladou karotku a dopečeme při vyšší teplotě bez poklice. Podáváme s chlebem nebo bramborami.
Redakce

Autor: Redakce

 Plněné kedlubny

Komentáře (11)

Poslední příspěvek: 30.5. 2016 9:43

Jana Csakvaryová, 30.5. 2016 9:43

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 30.5. 2016 9:42

Máme rádi.

Alena Šindelářová, 31.12. 2015 14:05

Výborné

Zdenek Šindelář, 20.9. 2015 9:27

Vynikající

Šárka Novotná, 5.2. 2015 8:24

zkusím

Jana Csakvaryová, 1.11. 2014 8:11

Dobrý tip.

Pavlína Skýbová, 4.4. 2014 12:47

dobrota

Martin Blaha, 22.6. 2011 22:41

vypadá to skvěle - kedlubny mě nikdy nenapadlo plnit, asi to bude i pracné vydlabat, ale velmi to láká

Veronika Ptáčková, 10.6. 2011 22:15

Máme podobný problém, ale na fotce vypadají neodolatelně :-)

Jarmila Nesvadbová, 27.5. 2011 8:29

No ano, teď je jejich doba.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016