detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plnené paradajky

příprava: 40 - 50 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Rajče 800 g
  • Tvaroh měkký odtučněný 200 ml
  • Tvrdý sýr 100 g
  • Vejce 60 ml
  • Provensálské koření 0 g
  • Bazalka sušená 0 g
  • Petržel 0 g
  • Kmín 0 g
  • Sůl 10 g
  • Strouhanka 50 g
  • Cibule 80 g
  • Olivový olej 50 ml

Postup přípravy:

Pevné a rovnomerné paradajky zrežte navrchu a lyžičkou, alebo kruhovým vykrajovátkom vyberte ich jadrovník a rebrá. Nechajte z nich vykvapkať šťavu a potom vo vnútri osoľte a trochu okoreňte provensálskym korením.
Tvaroh, strúhaný syr, vajce, čerstvé nasekané bylinky, kmín, soľ a strúhanku premiešajte a vzniknutou hmotou naplňte vnútra paradajok. Náplň prikryte zrezanými vrchnáčikmi paradajok a naplnené paradajky vložte do zapekacej nádoby. Pridajte k nim nasekané jadrovníky a rebrá z paradajok s nadrobno nakrájanou cibuľou.
Prelejte trochou oleja a pečte v rúre pri 140 °C asi 10 minút a potom dopekajte 5 minút na 170 °C (záleží na veľkosti paradajok). Do vypečenej šťavy môžete pridať trochu sladkej smotany alebo ostrého kečupu. Podávajte s čerstvým pečivom.
Redakce

Autor: Redakce

Plnené paradajky

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 1.12. 2014 8:40

Šárka Novotná, 1.12. 2014 8:40

dobrota

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:27

dobrota

Jitka Jandová, 21.2. 2014 14:44

dobrý nápad

Jana Brunecová, 16.6. 2013 17:23

Recept se mi líbí, výborné na večeři.

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:05

moc šikovné jakko lehká večeře nebo předkrm - dělám něco podobného s nivou nebo v šunkové variantě :-)

Hana Krňávková, 31.5. 2011 8:05

moc šikovné jakko lehká večeře nebo předkrm - dělám něco podobného s nivou nebo v šunkové variantě :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016