detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné vepřové kotlety listovým špenátem a zeleninová omáčka

příprava: 40 - 50 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kotleta 4 ks
  • Provensálské koření 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá
  • Pepř 1 lžička kávová rovná
  • Špenát čerstvé listy 250 g
  • Anglická slanina 100 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužek
  • Paprika zelená 1 ks
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Mladá cuketa 1 ks
  • žampiony čerstvé 100 g
  • Loupaná rajčata - konzerva 400 g
  • Rajský protlak 2 lžíce polévková rovná
  • Cukr moučkový 1 lžíce polévková rovná

Postup přípravy:

Do kotlety uděláme ostrým nožem kapsu a naplníme ji spařeným listovým špenátem ochuceným solí, pepřem a promíchaným s anglickou slaninou. Kotletu zavřeme pomocí špejle. Kotlety osolíme a okořeníme. Opékáme po obou stranách asi 5-6 minut.
Omáčka:
Na omáčku si pokrájíme česnek, cibuli, papriky a cuketu. Vše vložíme do pánve wok a přidáme pokrájená rajčata, protlak, provensálské koření, sůl a pepř. Přivedeme k varu a dusíme asi 15 minut.
Kotlety podáváme se zeleninovou omáčkou a pečeným bramborem ve slupce.
Redakce

Autor: Redakce

Plněné vepřové kotlety listovým špenátem a zeleninová omáčka

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 10.7. 2016 7:46

Jana Csakvaryová, 10.7. 2016 7:46

Máme rádi.

Jana Csakvaryová, 10.7. 2016 7:46

Pochoutka.

Jana Csakvaryová, 21.3. 2015 8:39

Určitě zkusím.

Pavlína Skýbová, 20.3. 2015 14:13

1+

Jana Csakvaryová, 5.4. 2014 8:17

Skvělé jídlo.

Alena Šullová, 26.5. 2011 15:16

vypadá to naprosto fantasticky, doufám, že se mi povede stejně krásná, určitě ji udělám :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016