detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné vepřové plátky na smetaně

příprava: 10 - 15 min
vaření: 30 - 40 min
Hodnocení:
3
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová kýta 5 plátek
  • Uzený bok 100 g
  • Zelí kysané 200 g
  • Brambory ranné 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Rostlinný olej 3 lžíce polévková rovná
  • Máslo 1 lžíce polévková rovná
  • Zakysaná smetana 1 kelímek
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 2755 kJ
  • Bílkoviny: 31 g
  • Sacharidy: 18 g
  • Tuky: 50 g

Postup přípravy:

Na másle opečeme na kostky nakrájené uzené maso, přidáme překrájené kysané zelí, povaříme a sejmeme z ohně. Oloupanou uvařenou bramboru nakrájíme na kostky a promícháme s uzeným masem a zelím.
Vepřové plátky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a doprostřed každého plátku vložíme asi lžíci náplně. Plátky zabalíme, převážeme nití a na rozpáleném tuku je společně s najemno nakrájenou cibulí opečeme ze všech stran dozlatova. Opečené závitky podlijeme vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké závitky vyndáme z nádoby a uchováme v teple.
Do vypečené šťávy přidáme zakysanou smetanu, povaříme za občasného míchání na mírném ohni 5 minut, poté ji přecedíme na závitky.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Plněné vepřové plátky na smetaně

Komentáře (2)

Poslední příspěvek: 9.1. 2015 18:08

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:08

Vypadá to nádherně :)

Mária Matulová, 27.6. 2011 21:52

Krásna fotografia.

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016