detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné žampiony s čočkou a slaninou

příprava: 2 hod
vaření: 1 hodina
Hodnocení:
3

Počet porcí:

Ingredience:

  • Vepřová plec 300 g
  • Anglická slanina 200 g
  • žampiony čerstvé 600 g
  • Čočka hnědá 450 g
  • Cibule 150 g
  • Česnek 80 g
  • Sádlo 1 lžíce polévková vrchovatá
  • Kmín drcený 1 lžička kávová rovná
  • Provensálské koření 1 lžička kávová vrchovatá
  • Sůl 1 lžička kávová vrchovatá

Postup přípravy:

Čočku namočte a nechte hodinu natáhnout vodu, pak ji slijte a vložte do studené vody a vařte spolu s provensálským kořením do měkka. Žampiony oloupejte a vylomte z nich nožky. Vepřové maso a polovinu slaniny semelte, ochuťte solí, kmínem a česnekem. S trochou vody pak vymíchejte směs a tou pak naplňte hlavičky žampionů. Nakrájenou cibuli opečte na tuku spolu se zbývající slaninou, kousky česneku a drobně nakrájenými nožkami žampionů. Tuto směs pak vmíchejte do uvařené a osolené čočky a vše vložte do vymaštěného pekáče. Do čočky pak zatlačte naplněné hlavičky hub a vše dejte zvolna péci do trouby. Podávejte se sterilovanou zeleninou nebo salátem z kysaného zelí.
Redakce

Autor: Redakce

Plněné žampiony s čočkou a slaninou

Komentáře (0)

  • Nejsou vloženy žádné příspěvky. Buďte první!

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016