detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Plněné zelí

příprava: 15 - 20 min
vaření: 2 hodiny
Hodnocení:
3,5

Počet porcí:

Ingredience:

  • Zelí hlávkové bílé 1
  • Vepřové 400
  • Uzené 200 g
  • Cibule 3 ks
  • Vejce 1 ks
  • Majoránka 1 špetka
  • Kmín 1 špetka
  • Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zelnou hlávku očistěte a vložte ji do osolené vody, vařte ji asi tak čtyři minuty. Pak ji stáhněte z ohně a nechte ještě v horké vodě stát asi tak do deseti minut. Pak zelí nechte v sítku vykapat. Ochladlé zelí pak opatrně rozložte list po listu jako velikánskou kytici. Pevný střed zelí vyřízněte. Uzené maso nakrájejte na drobné kostičky a spolu s mletým masem, vejci, solí a kořením vymíchejte náplň. Tu pak vložte do zelí tak, že uprostřed dáte větší kus a další pak list po listu vtíráte tak, aby celé zelí bylo pravidelně naplněno. Plněné zelí pak svrchu a po stranách obalte alobalem tak, aby drželo tvar a při pečení se navrchu nespálilo. Vložte do pečící nádoby, podlijte vodou nebo vývarem, přidejte nahrubo pokrájené cibule a dejte velmi zvolna péct (do 150 stupňů) skoro dvě hodiny. Podávejte s vařenými bramborami a podušenou mrkví.
Redakce

Autor: Redakce

Plněné zelí

Komentáře (6)

Poslední příspěvek: 29.4. 2014 9:33

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:33

dobrota

Jitka Jandová, 24.4. 2014 11:36

vyzkouším

Jana Brunecová, 23.6. 2013 19:04

Zajímavý recept, někdy vyzkouším.

Josef K., 28.8. 2011 22:39

parádní recept, to se musí zkusit

Helena Zobková, 6.6. 2011 21:55

Žasnem, o takomto plnení kapustných listov som ešte ani nepočula, ani nečítala. Plním len jednotlivé listy osamote....to musím vyskúšať.

Alena Šullová, 23.5. 2011 23:05

na fotce to vypadá nádherně, tepelně opracovanému čerstvému zelí přicházím na chuť - takže určitě zkusím :-)

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016