detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka s drožďovými knedlíčky a nudlemi

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí vývar 1 l
  • Mražený hrášek 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka 3 lžíce polévková rovná
  • Selské nudle 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Polotučné mléko 2 lžíce polévková rovná
  • Máslo 2 lžíce polévková rovná
  • Droždí (kvasnice) 50 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 585 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 8 g

Postup přípravy:

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho rozpustíme. Necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, nasekanou petrželku, pepř, sůl a mléko.
Vypracujeme tužší těstíčko a vykrajujeme noky nebo uválíme knedlíčky, které zavaříme ve vývaru. Přidáme hrášek a nudle a vaříme asi 4 minuty.

Zajímavosti, rady, doporučení:
      
Hrášek se před dalším zpracováním většinou nechává krátce povařit ve slané vodě (předvaření), prudce zchladí a poté se zpracovává podle receptu. Takto si udrží svou svěží zelenou barvu.
·        
Špetka jedlé sody ve vodě na vaření rovněž napomáhá, aby si hrách zachoval barvu.
·        
Špetka cukru podtrhne chuť.
.                                                                                                                                                 Mražený hrášek se do pokrmů přidává teprve desetminut před dohotovením.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky červen 2017