detail receptu layout

přejdi na obsah | přejdi na menu | přejdi na vyhledávání

Polévka s drožďovými knedlíčky a nudlemi

příprava: 20 - 30 min
vaření: 15 - 20 min
Hodnocení:
3,5
Ověřený recept

Počet porcí:

Ingredience:

  • Kuřecí vývar 1 l
  • Mražený hrášek 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Strouhanka 3 lžíce polévková rovná
  • Selské nudle 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Polotučné mléko 2 lžíce polévková rovná
  • Máslo 2 lžíce polévková rovná
  • Droždí (kvasnice) 50 g
  • Sůl 10 g
  • Pepř 0 g

Nutriční hodnoty pro jednu porci:

  • Energetická hodnota: 585 kJ
  • Bílkoviny: 8 g
  • Sacharidy: 20 g
  • Tuky: 8 g

Postup přípravy:

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho rozpustíme. Necháme vychladnout a vmícháme strouhanku, vejce, nasekanou petrželku, pepř, sůl a mléko.
Vypracujeme tužší těstíčko a vykrajujeme noky nebo uválíme knedlíčky, které zavaříme ve vývaru. Přidáme hrášek a nudle a vaříme asi 4 minuty.

Zajímavosti, rady, doporučení:
      
Hrášek se před dalším zpracováním většinou nechává krátce povařit ve slané vodě (předvaření), prudce zchladí a poté se zpracovává podle receptu. Takto si udrží svou svěží zelenou barvu.
·        
Špetka jedlé sody ve vodě na vaření rovněž napomáhá, aby si hrách zachoval barvu.
·        
Špetka cukru podtrhne chuť.
.                                                                                                                                                 Mražený hrášek se do pokrmů přidává teprve desetminut před dohotovením.
ivan.vodochodsky

Autor: ivan.vodochodsky

Komentáře (10)

Poslední příspěvek: 13.5. 2015 6:51

Jana Csakvaryová, 13.5. 2015 6:51

Zkusím.

Šárka Novotná, 9.1. 2015 18:18

zajímavé

Vendula Staňkova, 29.4. 2014 9:40

dobrota

Jitka Jandová, 8.3. 2014 21:05

vyzkouším

Veronika Grombířová, 30.6. 2013 10:22

Babička dělává zeleninový vývar, který pak dochutí právě drožďové knedlíčky a vždy jsou v polévce i nudle - je výborná. Bez nudlí jen s knedlíčky by mi to přišlo moc vodovaté. U nás jdou oblíbené takové polévky, když v nich skoro stojí lžíce - často pak ani nemusí být hlavní chod...

Jana Brunecová, 27.6. 2013 23:07

Také je dělávám, chutnají nám

Josef K., 28.8. 2011 22:58

drožďové knedlíčky mám velmi rád, ale osobně je upřednostňuji v hovězí polévce

Josef K., 28.8. 2011 22:57

drožďové knedlíčky mám velmi rád, ale osobně je upřednostňuji v hovězí polévce

Alena Šullová, 24.5. 2011 17:41

taky bych dala jen nudle nebo jen knedlíčky, ale je to už druhá polévka pana Vodochodského, kde má dvě "zavářky" - asi mu to tak chutná :-)

Jarmila Nesvadbová, 17.2. 2011 9:38

Když dávám do polévky droždové knedlíčky, už nedávám nudle

Další recepty

Zaslat odkaz známému

Líbí se vám tento recept? Pošlete odkaz svému známému!

Zaslat odkaz e-mailem





Novinky říjen 2016